Text Size

Memory

PROBLEM WITH RAM TIMMINGS ASUS A8N32-SLI DELUXE & OCZ PL

SDRAM, DDR, DDR II, and more memory types.

PROBLEM WITH RAM TIMMINGS ASUS A8N32-SLI DELUXE & OCZ PL

Postby poetic_sol » Wed Oct 04, 2006 12:08 pm

hi
i am currently having a problem getting my system to boot when changing the command rate in the bios to 1T, it wont boot. It will only boot on 2-3-2-5 1T which is stock for this ram.
my system is:
AMD fx60 stock 2.6ghz (used with artic sliver 5 thermal compund and tt bigtyphoon cooler)
ocz el ddr pc-3200 platinum 2 gig kit 2x1gig (i have them in dimms 3 & 4 on the mobo, its the only way they will work)
a8n32-sli deluxe motherboard
leadteak 7900gtx (sli'd)
2x36g wd raptors (raid 0)

i have used these rams before on the msi diamond sli and i can get it to 1T 2-3-2-5
ive disabled usb legacy and even relaxed the timmings to 2.5-3-3-6 and set it to 1T
and it still wont boot, then id have to clear the cmos which is the biggest pain in the a** please if any one can help me or know how to overcome this i would like to set the command rate to 1T. and can anyone tell what i should set the timmings to if i overclock my cpu to 2.8ghz.
poetic_sol
 
Posts: 2
Joined: Wed Oct 04, 2006 12:01 pm

Re: PROBLEM WITH RAM TIMMINGS ASUS A8N32-SLI DELUXE & OC

Postby The_Ghost » Wed Oct 04, 2006 3:35 pm

welcome to the Zone

play with your timings and run it on memtest86 so that you do not screw up your os

when you set your timings to auto what does the system set them to ?

even with ocz , you can get bad memory once in a while

it also sounds like part of your problem may be the motherboard
Image
The_Ghost
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
 
Posts: 25675
Joined: Sun Feb 29, 2004 5:06 pm


Return to Memory

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests