Text Size

Abit

Replacing NF7-S 1.1 with NF7-S 2.0. Quick replacement right?

Replacing NF7-S 1.1 with NF7-S 2.0. Quick replacement right?

Postby bigdroo » Tue May 25, 2004 2:26 pm

As some of you might have seen in the Leadtek forum, I have a new NF7-S 2.0 coming in. It's compensation for having to pull a mainboard out of one of my personal systems to keep someone up and running at work. It was an unexpectedly cool move from my employer, I think....

Anyway, I'm planning to replace my v1.1 board in my main rig with this 2.0. Assuming I insert the PCI cards in the exact same slots, I shouldn't have to rebuild/reinstall Windows XP, right? If I don't, it should only take an hour or so for the whole operation. If I do, it's the whole evening...

I also ordered a Zalman passive heatsink and some Arctic Alumina Thermal Adhesive for the MCP/northbridge... With the 2.0 boards, do I need to pull the southbridge HSF again, clean it, and apply some AS3/5 to it, or has everyone done pretty well with them? I had to do it with my 1.1 board.

Any ideas? Any thoughts?
Main/HTPC: 880G Extreme3, 960T -> X6 3.4GHz, 4x4GB, HD6950, 250GB Samsung 840 EVO, Vizio 60" LED 1080p, Win7x64 Ult & Ubuntu Saucy
"Kill all my demons, and my angels might die too..." -T. Williams
[AMDz] DrooIT
User avatar
bigdroo
K8 Athlon 64 X2 (Toledo) Elite Boarder
K8 Athlon 64 X2 (Toledo) Elite Boarder
 
Posts: 3007
Joined: Tue Mar 09, 2004 12:51 pm
Location: Hampton, VA USA

Re: Replacing NF7-S 1.1 with NF7-S 2.0. Quick replacement ri

Postby The_Ghost » Tue May 25, 2004 2:31 pm

make sure you do a back up to be safe

go to your device manager and remove drivers except for ide drivers

when you reboot into the new system it should find the drivers and reinstall the needed ones that may be a little different
Image
The_Ghost
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
 
Posts: 25675
Joined: Sun Feb 29, 2004 5:06 pm

Re: Replacing NF7-S 1.1 with NF7-S 2.0. Quick replacement ri

Postby Chris Tom » Tue May 25, 2004 6:41 pm

If you get a BSOD then boot from the XP cd, go to install, and then when they give you an option to a repair.
Image
Chris Tom
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
 
Posts: 657
Joined: Sun Jan 08, 2006 5:22 pm
Location: Austin, TX

Re: Replacing NF7-S 1.1 with NF7-S 2.0. Quick replacement ri

Postby bigdroo » Tue May 25, 2004 7:13 pm

Thanks. It just came in. I hope I get to mess with it tonight.
Main/HTPC: 880G Extreme3, 960T -> X6 3.4GHz, 4x4GB, HD6950, 250GB Samsung 840 EVO, Vizio 60" LED 1080p, Win7x64 Ult & Ubuntu Saucy
"Kill all my demons, and my angels might die too..." -T. Williams
[AMDz] DrooIT
User avatar
bigdroo
K8 Athlon 64 X2 (Toledo) Elite Boarder
K8 Athlon 64 X2 (Toledo) Elite Boarder
 
Posts: 3007
Joined: Tue Mar 09, 2004 12:51 pm
Location: Hampton, VA USA


Return to Abit

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest