Text Size

Abit

LAN card for Abit AX8 goes down every 30 minutes...

LAN card for Abit AX8 goes down every 30 minutes...

Postby Ononomos » Sun Jun 19, 2005 10:45 pm

I just purchased a new ABIT AX8 mother board. The problem I'm having is that the IC Plus IP1000 Family Gigabit Ethernet Adapter goes down every 30 minutes or so. I have the most recent driver installed. Streaming internet TV/Radio seems to expedite this failure. Once it goes down, the driver will disappear from my Network Connections or say "Connection Failed" when I try to enable it. Restarting will bring it right back up. Any suggestions before I return the board?
Ononomos
 
Posts: 5
Joined: Sun Jun 19, 2005 10:30 pm

RE: LAN card for Abit AX8 goes down every 30 minutes...

Postby The_Ghost » Mon Jun 20, 2005 2:17 am

what operating system are you using ?

welcome to the Zone
Image
The_Ghost
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
 
Posts: 25675
Joined: Sun Feb 29, 2004 5:06 pm

RE: LAN card for Abit AX8 goes down every 30 minutes...

Postby Ononomos » Mon Jun 20, 2005 10:22 am

I'm using XP. I wanted to ad that in the configure panel of the IC Plus IP1000 Family Gigabit Ethernet Adapter Properties it says in the Device status field "Error (10) try trouble shooting". Trouble shooting leads me to "find my help elsewhere".

Thank you for the response!
Ononomos
 
Posts: 5
Joined: Sun Jun 19, 2005 10:30 pm

RE: LAN card for Abit AX8 goes down every 30 minutes...

Postby Crystallas » Mon Jun 20, 2005 10:45 am

in hardware properties, make sure that you dont have "Let windows turn this device off to save power" or whatever enabled. Also check other power settings in the bios.
User avatar
Crystallas
K8 Athlon 64 (Winchester) Expert Boarder
K8 Athlon 64 (Winchester) Expert Boarder
 
Posts: 1329
Joined: Sat Mar 06, 2004 10:22 pm
Location: Chicago US

RE: LAN card for Abit AX8 goes down every 30 minutes...

Postby The_Ghost » Mon Jun 20, 2005 2:00 pm

yea check in your device manager and see if you are having a resource conflict
Image
The_Ghost
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
 
Posts: 25675
Joined: Sun Feb 29, 2004 5:06 pm

RE: LAN card for Abit AX8 goes down every 30 minutes...

Postby Ononomos » Tue Jun 21, 2005 12:06 am

I changed the setting "Let windows turn this device off to save power" to disabled and it seems to have worked. I did notice that the board has a code of 17 on it. I can't find out what that code is fom anywhere. I was wondering if that was a possible reason for my troubles.

Thanks for all the help!
Ononomos
 
Posts: 5
Joined: Sun Jun 19, 2005 10:30 pm

RE: LAN card for Abit AX8 goes down every 30 minutes...

Postby Ononomos » Tue Jun 21, 2005 1:34 am

I take it back... It keeps on going down... If I run GAIM or winamp radio it goes down...
Ononomos
 
Posts: 5
Joined: Sun Jun 19, 2005 10:30 pm

RE: LAN card for Abit AX8 goes down every 30 minutes...

Postby The_Ghost » Tue Jun 21, 2005 2:11 am

check your resources to see if you have any conflict with your lan in your device manager

how are you hooking up to the internet ?
Image
The_Ghost
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
K10 Opteron (Barcelona) Administrator
 
Posts: 25675
Joined: Sun Feb 29, 2004 5:06 pm

RE: LAN card for Abit AX8 goes down every 30 minutes...

Postby Ononomos » Tue Jun 21, 2005 1:20 pm

No conflicts reported...

I went out and purchased an ethernet pci card. I'll pay 14 dollars to not be down the 4 days it would take to send it back to Tiger Direct. Everthing looks like it's running smoothly. I haven't gone down yet....

Thank you for the help!
Ononomos
 
Posts: 5
Joined: Sun Jun 19, 2005 10:30 pm


Return to Abit

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest