Text Size

Asus

M2A-VM HDMI VGA problem

M2A-VM HDMI VGA problem

Postby bgt » Thu Jul 05, 2007 11:18 am

Installed some new mainboards at custommers but 1 has 5 horizontal thin white lines on the screen. Installing an Ati 1550 VGA card separately cured the problem. Custommer is using Vista Ultimate with catalyst 7.6 drivers.
Did not notice this on other XP machines.
Anyone??

BTW what a rock solid board this is............simply amazing.
Better than my Nvidia and Intel boards.

Asrock Z87M-Extreme4(C2)/i7-4770K/8Gb1600/SSD(120Gb840EVO+ 960GbM500)/IGP/VTX3D7950X-Edition
Asrock 970Extreme3(rev2)/FX8350/8Gb1600/SSD840EVO/HDD2Tb/AMD7730
OS=Win8.1 X64 PRO(UEFI mode)

Image
User avatar
bgt
K7 Athlon XP (Palomino) Junior Boarder
K7 Athlon XP (Palomino) Junior Boarder
 
Posts: 491
Joined: Sat Mar 06, 2004 9:34 am
Location: Netherlands

Re: M2A-VM HDMI VGA problem

Postby bgt » Fri Jul 06, 2007 5:16 pm

found it. It was getting too hot inside the housing. C&Q does not seem to work in Vista on this pc. But thats another topic.

Asrock Z87M-Extreme4(C2)/i7-4770K/8Gb1600/SSD(120Gb840EVO+ 960GbM500)/IGP/VTX3D7950X-Edition
Asrock 970Extreme3(rev2)/FX8350/8Gb1600/SSD840EVO/HDD2Tb/AMD7730
OS=Win8.1 X64 PRO(UEFI mode)

Image
User avatar
bgt
K7 Athlon XP (Palomino) Junior Boarder
K7 Athlon XP (Palomino) Junior Boarder
 
Posts: 491
Joined: Sat Mar 06, 2004 9:34 am
Location: Netherlands

Re: M2A-VM HDMI VGA problem

Postby bgt » Sat Jul 07, 2007 11:22 am

it was a memory problem. Not the heat. I had 4 pieces(1Gb) of Crucial Ballistic PC5300 3-4-4-12 ram in it. After chanching it for Kingston PC6400 5-5-5-5-15 ram and 2 sticks it is totally gone.
BTW: C&Q does work in Vista, it was a wrong energy setting.
Still impressed with this AMD chipset board....rock stable

Asrock Z87M-Extreme4(C2)/i7-4770K/8Gb1600/SSD(120Gb840EVO+ 960GbM500)/IGP/VTX3D7950X-Edition
Asrock 970Extreme3(rev2)/FX8350/8Gb1600/SSD840EVO/HDD2Tb/AMD7730
OS=Win8.1 X64 PRO(UEFI mode)

Image
User avatar
bgt
K7 Athlon XP (Palomino) Junior Boarder
K7 Athlon XP (Palomino) Junior Boarder
 
Posts: 491
Joined: Sat Mar 06, 2004 9:34 am
Location: Netherlands

Re: M2A-VM HDMI VGA problem

Postby abinstein » Wed Oct 07, 2009 1:59 pm

zangeena wrote:Will the the nvidia 9600gt work properly using a dvi to vga adapter? My monitor only supports a vga connector, not dvi. The 9600gt only has a dvi connection, so if use a dvi to vga adapter to connect my monitor, will i get a good and stable image on the screen? Also, will i lose any picture quality?

There shouldn't be any problem.
abinstein
K8 Opteron (SledgeHammer) Moderator
K8 Opteron (SledgeHammer) Moderator
 
Posts: 7176
Joined: Sat Oct 30, 2004 9:49 pm


Return to Asus

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron